BeGreen går in på den tyska energimarknaden

21 november, 2023

Industriledare ansvarar för BeGreens etablering i Tyskland

Lars Josten har fått uppdraget att leda BeGreens verksamhet i Tyskland och ska under det kommande året ta sig an uppgiften att bygga upp ett team och en portfölj i landet. BeGreen har minst sagt vuxit under de senaste åren, från en handfull anställda 2020 till närmare 100 anställda idag. Nu fortsätter alltså tillväxtresan i Tyskland.


Branschprofil kliver ombord


Som ledare för det tyska äventyret har BeGreen utsett en VD som är en riktig pionjär i den tyska solenergibranschen, Lars Josten. Han kommer från en position som VD för det tyska solenergiföretaget Pfalzsolar GmbH.

Anders Dolmer, BeGreens VD, är mycket glad över rekryteringen:
”Att få Lars som tillskott till vårt företag är en sann gåva. Han har oöverträffade kvalifikationer inom solenergibranschen och det är ett privilegium för oss att få dra nytta av hans erfarenhet och kunskap. Vi strävar alltid efter att anställa personer som är de bästa och smartaste inom sitt område, som delar BeGreens visioner och som passar in i vår företagskultur. Jag är glad att kunna säga att vi fortsätter med denna strategi även i Tyskland. Lars passar perfekt i vårt företag och är en ovärderlig tillgång för oss i detta nya kapitel på vår resa”, säger Anders Dolmer.


En unik möjlighet

Lars Josten ser fram emot uppgiften att föra fram BeGreens vision och DNA även i Tyskland:
”BeGreen är ett unikt företag i vår bransch, och det var avgörande för mig i mitt beslut. Den imponerande historien, kulturen, pragmatismen, den djupa marknadskännedomen och beslutsamheten imponerade verkligen på mig. Integriteten och det långsiktiga fokuset i alla delar av företaget gjorde det till en unik möjlighet som jag inte kunde tacka nej till. Jag är mycket glad och stolt över att få utveckla den tyska delen av BeGreen och fortsätta det holistiska och målinriktade tillvägagångssätt som redan särskiljer BeGreen från sina konkurrenter i branschen”, säger Lars Josten.

Lars-Josten_portrait