Hållfasthet för solparker

Dela nyheten:
Visste du att vi använder samma europeiska standarder för att beräkna stabilitet när vi designar en solpark som används vid byggnationer av fastigheter och broar?
construction work in a solar park

När vi utvecklar en solpark har vi många aspekter att ta hänsyn till. Vi vill vara så hänsynsfulla som möjligt mot närboende och den omgivande naturen, och samtidigt behöver vi ta hänsyn till en hel del geologiska data. Vi behöver designa solcellsparkerna så att de klarar av en mängd olika väderförhållanden.


De så kallade Eurokoderna är de tio europeiska standarder som anger hur konstruktioner ska utföras på ett säkert och stabilt sätt inom Europeiska unionen.


Exempel på aspekter som behöver beräknas:

  • Vindtryck
  • Snömängd
  • Risken för jordbävningar

Vår PV Design Manager på BeGreen, Jordi Faxedas, berättar mer:

”Våra solcellsparker är utformade för att klara olika väderförhållanden. De så kallade borden till solcellspanelerna är pålade ner i marken. Oftast 1,5–3 meter ner, beroende på markförutsättningar. Även panelernas fästen är konstruerade för att klara höga vindtryck och tunga snömängder. Det görs alltid noggranna beräkningar och hänsyn tas alltid till platsens unika förutsättningar när en solpark designas”.

Du kanske också är intresserad av:

Ett första steg i utvecklingen av en solcellspark är alltid att identifiera lämplig mark för ändamålet. Därför spelar BeGreens markutvecklare en nyckelroll i vårt företag. Vi satte oss ner med Paul Legemark och Pontus Löwhagen för att få veta mer om vad deras jobb som markutvecklare innebär: Hur går det...
Det är ingen tvekan om att den här tiden på året är den tuffaste säsongen för solcellsanläggningar här i de nordiska länderna. Men BeGreen arbetar med olika tekniska lösningar som kan förbättra förutsättningarna för solelsproduktionen även under de mest snöiga vintermånaderna....
Rulla till toppen