Banedanmark

Elnätsingenjör

Vill du vara med och bidra i den gröna omställningen? BeGreen söker just nu en Elnätsingenjör.

BeGreen utvecklar, bygger och driver storskaliga solcellsparker. Vi är ett snabbväxande företag med en unik affärsmodell och vi erbjuder en arbetsplats där du verkligen kommer kunna göra skillnad.

Office_BeGreen_SW_LinkedIn

Villka är vi?

Vi är en svensk solcellsparksutvecklare med rötterna i Danmark, där vi grundades som en del av skogs- och lantbruksföretaget Bregentved Group. I november 2022 köptes BeGreen upp av norska energikoncernen Equinor och idag är vi ett helägt dotterbolag till den norska energikoncernen.

BeGreen utvecklar, bygger och driver storskaliga solcellsparker. Vi har ett långsiktigt engagemang i våra projekt, och vår vision är att både utveckla och äga våra solcellsparker.

BeGreen var först ut i Skandinavien med att bygga solcellsparker och därigenom producera certifierad grön energi utan någon form av subventioner. Vi erbjuder konsumenterna konkurrenskraftiga elpriser och vår ägare en stabil och hög avkastning. Vi är dessutom en av få solparksutvecklare som förblir ägare till våra anläggningar och driver dem genom hela deras livstid.

Fram till idag har BeGreen byggt 15 solparksprojekt och har färdigställt mer än 700 MW installerat effekt. Under 2024 kommer vi att påbörja byggnation av ytterligare 1 300 MW i Danmark och Polen, och fortsätter utveckla vår projektportfölj i Danmark, Sverige, Polen och Tyskland, som just nu omfattar drygt 8 000 MW. Vårt mål är givetvis ständig utveckling, inte minst i Sverige där vi är under etablering. BeGreens målsättning är att bygga klart cirka 1 000 MW om året – detta baserat på de omfattande projekt som ligger i portföljen. Vi har drygt 100 medarbetare inom koncernen, och växer kraftigt med 60-70 nya medarbetare på väg in under 2024.

Din roll

Som Elnätsingenjör kommer du att ansvara för elnätsfrågor gällande exempelvis kapacitet i befintliga elnät och kraftstationer. Du kommer få göra bedömningar av kapaciteten i befintliga elnät, såsom kraftledningar, generatorer, förbrukningsanläggningar, transformatorer och ställverk som tillsammans bildar ett system.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Ansvara för kontakt med relevanta nätbolagen och Svenska Kraftnät
  • Leda processerna kring nätanslutningar hos nätägare i syfte för våra projekt
  • Analysera regionala kraftsystem och identifiera områden med tillgänglig kapacitet för att på ett effektivt sätt inrikta vår projektutveckling
  • Identifiera, samarbeta med och leda externa konsulter för nätpåverkansanalyser
  • Identifiera och samarbeta med partnerföretag för design och byggnation av anslutningsinfrastrukturen mellan våra solcellsparker och region/transmissionsnäten
  • Delta i projektutvecklingen under anslutningsansökning, konstruktion och driftsättning av våra solcellsparker

Din profil

Du får gärna ha erfarenhet av ansvarstagande roller inom nätbolagen eller hos Svenska Kraftnät i Sverige. Du är inte nödvändigtvis kraftsystemspecialist, men du bör vara väl insatt i elnätsinfrastrukturen och processerna omkring nätanslutning, och det är en fördel om du har projektlett konstruktion av nätanslutningar och transformerstationer. Det är även fördelaktigt om du har erfarenhet från storskalig förnybar infrastruktur.

Bakgrund och erfarenhet för att lyckas i rollen:

  • Högskoleingenjör eller minst eftergymnasialutbildning med inriktning elkraft eller energisystem, alternativt innehar annan lämplig utbildning inom området som kan vara relevant för tjänsten
  • Erfarenhet med elnätsinfrastruktur, antingen i en planeringsavdelning eller i nyanslutningsavdelning
  • Kunskap om transmissions- och distributionssystem, samt regionnät
  • Meriterande med ett kontaktnät inom branschen
  • Svenska är ett krav, både tal och skrift
  • Goda kunskaper i engelska
  • Körkort – B då resor är en naturlig del av din roll

Du är självgående, flexibel och tycker det är intressant med varierande arbetsuppgifter samt har förmågan att strukturera ditt arbete. Du trivs med att analysera förutsättningar och hitta de bästa lösningarna. Arbetet kräver att du är noggrann och kvalitetsmedveten, samtidigt som du är en lyhörd lagspelare med förmåga att se till projektens bästa. Vidare är relationsskapande, förbättringsarbete och god service naturliga delar i ditt arbete. Självklart ser vi gärna att du har ett stort engagemang för klimatfrågor och brinner för den gröna omställningen.

Denna roll utgår från vårt kontor i Göteborg. Vi är ett glatt, härligt och växande gäng som även tycker om att ha kul på jobbet och värderar en social och trygg arbetskultur!

Ansökan

Om den här rollen och möjligheten låter intressant så ser vi fram emot din ansökan. Skicka CV och personligt brev till jobb@begreen.se

illustration-02