Banedanmark

Erfaren Affärs- /markutvecklare för solcellsparker

Vill du vara med och bidra till den gröna omställningen?

Vi söker en driven och kunnig affärsutvecklare/markutvecklare som vill hoppa ombord hos oss, etablera relationer med större markägare och bidra till att vi kan utveckla produktionen av förnybar energi i Sverige.

Som en del av vårt markutvecklingsteam blir du en nyckelspelare som sätter prägel på vår utveckling. Vi erbjuder möjligheten att vara med att etablera BeGreen på marknaden i Sverige. Tillsammans med oss får du möjlighet att spela en avgörande roll i utvecklingen av mer förnybar energi.

Aarsleff

Villka är vi?

Vi är en svensk solcellsparksutvecklare med rötterna i Danmark, där vi grundades som en del av skogs- och lantbruksföretaget Bregentved Group. I november 2022 köptes BeGreen upp av norska energikoncernen Equinor och idag är vi ett helägt dotterbolag till den norska energikoncernen.

BeGreen utvecklar, bygger och driver storskaliga solcellsparker. Vi har ett långsiktigt engagemang i våra projekt, och vår vision är att både utveckla och äga våra solcellsparker.

BeGreen var först ut i Skandinavien med att bygga solcellsparker och därigenom producera certifierad grön energi utan någon form av subventioner. Vi erbjuder konsumenterna konkurrenskraftiga elpriser och vår ägare en stabil och hög avkastning. Vi är dessutom en av få solparksutvecklare som förblir ägare till våra anläggningar och driver dem genom hela deras livstid.

Fram till idag har BeGreen byggt 15 solparksprojekt och färdigställt mer än 700 MW installerad effekt. Under 2024 kommer vi att påbörja byggnation av ytterligare 1 300 MW i Danmark och Polen, och vi fortsätter att utveckla vår projektportfölj i Danmark, Sverige, Polen och Tyskland, som just nu omfattar drygt 8 000 MW. Vårt mål är givetvis ständig utveckling, inte minst i Sverige där vi är under etablering.

BeGreens målsättning är att bygga klart cirka 1 000 MW om året – detta baserat på de omfattande projekt som ligger i portföljen. Vi har drygt 100 medarbetare inom koncernen, och växer kraftigt med 60-70 nya medarbetare på väg in under 2024.

Din roll som affärs-/markutvecklare

Som affärsutvecklare hos oss har du en viktig relationsskapande roll utåt där du ansvarar för att hitta och utveckla nya markområden för etablering av våra solcellsparker. Du kommer även ansvara för att skapa och bygga långvariga relationer med markägare samt teckna samarbetsavtal.

Du söker aktivt kontakt med markägare, kommunicerar med länsstyrelser, kommuner, övriga berörda myndigheter, samt fastighetsägare i nära anslutning till planerade solcellsparker.

Du har också ett samordnande ansvar när projekten skrider fram för att samtliga parter får information som berör respektive part och hålls uppdaterade om framskridandet, och om eventuella förändringar i projekten. Ditt arbetsområde kommer att vara södra halvan av Sverige.

• Skapa relationer och långsiktiga samarbetsavtal med markägare
• Göra kartanalyser för att utreda förutsättningar för solcellsparker
• Delta i avtalsförhandlingar tillsammans med våra jurister
• Delaktig i tidsplan och följa projektet till färdigställande

Din profil

Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet och att du tidigare varit delaktig i stora utvecklingsprojekt. Vi ser gärna att du har kunskap om natur- och skyddslagstiftning och markexploateringspåverkan samt planlagstiftning. Du har förståelse för långsiktiga tillståndsprocesser och kan navigera genom dessa för att skapa framdrift i projekten.

• Högskoleutbildad eller har motsvarande relevant erfarenhet
• Erfarenhet inom markutveckling och -exploatering, gärna från utveckling av solparker, vindkraft eller liknande
• Erfarenhet från energibranschen ser vi det som en fördel
• Har du jobbat som exempelvis lantbruksrådgivare eller gårdsmäklare ser vi också det som ett stort plus
• Kommersiell förståelse och erfarenhet inom markutveckling är nödvändigt för att lyckas i din roll
• Svenska, både i tal och skrift är ett krav
• Goda kunskaper i engelska, då vårt koncernspråk är engelska
• Körkort – B, då resor är en naturlig del av din roll

En förutsättning för att lyckas i rollen är att du har ett stort driv och känner ett engagemang för klimatfrågor. Precis som i alla andra jobbannonser du läser, förväntar vi oss att du är strukturerad, analytisk och utvecklingsorienterad. Du har ett kommersiellt tänk och motiveras av att bygga vidare på ett vinnande koncept.

Denna roll utgår från vårt kontor i Göteborg. Vi är ett glatt, härligt och växande gäng som även tycker om att ha kul på jobbet och värderar en social och trygg arbetskultur!

Ansökan

Om den här rollen och möjligheten låter intressant så ser vi fram emot din ansökan. Skicka CV och personligt brev till jobb@begreen.se

illustration-02