Banedanmark

Projektledare för tillståndsärenden

Vill du vara med och bidra till den gröna omställningen? Vi söker en driven och kunnig projektledare med inriktning mot tillståndsprövning och samrådsprocesser, som kan navigera miljö- och byggtillståndsprocesser för vår projektportfölj. Därigenom bidrar du till att vi kan utveckla produktionen av förnybar energi i Sverige.

5M4A7965-Gendannet

Villka är vi?

Vi är en svensk solcellsparksutvecklare med rötterna i Danmark, där vi grundades som en del av skogs- och lantbruksföretaget Bregentved Group. I november 2022 köptes BeGreen upp av norska energikoncernen Equinor och idag är vi ett helägt dotterbolag till den norska energikoncernen.
BeGreen utvecklar, bygger och driver storskaliga solcellsparker. Vi har ett långsiktigt engagemang i våra projekt, och vår vision är att både utveckla och äga våra solcellsparker.

BeGreen var först ut i Skandinavien med att bygga solcellsparker och därigenom producera certifierad grön energi utan någon form av subventioner. Vi erbjuder konsumenterna konkurrenskraftiga elpriser och vår ägare en stabil och hög avkastning. Vi är dessutom en av få solparksutvecklare som förblir ägare till våra anläggningar och driver dem genom hela deras livstid.

Fram till idag har BeGreen byggt 15 solparksprojekt och färdigställt mer än 700 MW installerad effekt. Under 2024 kommer vi att påbörja byggnation av ytterligare 1 300 MW i Danmark och Polen, och vi fortsätter att utveckla vår projektportfölj i Danmark, Sverige, Polen och Tyskland, som just nu omfattar drygt 8 000 MW. Vårt mål är givetvis ständig utveckling, inte minst i Sverige där vi är under etablering.

BeGreens målsättning är att bygga klart cirka 1 000 MW om året – detta baserat på de omfattande projekt som ligger i portföljen. Vi har drygt 100 medarbetare inom koncernen, och växer kraftigt med 60-70 nya medarbetare på väg in under 2024.

Din roll

I din roll kommer du planera, projektleda och administrera våra processer med att söka tillstånd, dispenser och annat relevant, enligt miljöbalken och annan lagstiftning. Du kommer vara med från tidigt stadium och analysera projekt utifrån gällande lagstiftning.

Du ansvarar för administration av projektdokumentation och samordnar insatser av konsulter inom specifika områden. Du kommer att interagera och kommunicera med länsstyrelser, kommuner, övriga berörda myndigheter samt fastighetsägare i nära anslutning till våra planerade solcellsparker. Du är även delaktig i projektkommunikationen till övriga externa intressenter.

Arbetsuppgifterna kommer att innefatta, men inte avgränsa sig till:
• Delta från start i våra projekt för att bistå med kunskap om olika tillståndsaspekter
• Granska och utvärdera lokala planer, t ex översiktsplaner, detaljplaner, program för energi, kulturmiljöprogram
• Utveckla miljötillstånds- och/eller samrådsprocesser med Länsstyrelser och andra intressenter
• Samordna utveckling av miljökonsekvensanalyser med interna och externa resurser
• Samordna byggrelaterade tillståndsprocesser

Din profil

Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet och att du har erfarenhet av tillståndshandläggning eller att du på annat sätt varit delaktig i tillståndsprocesser. Vi ser gärna att du har goda kunskaper om miljöbalken, annan skyddslagstiftning samt planlagstiftning. Du har förståelse för långsiktiga tillståndsprocesser och kan navigera genom dessa för att skapa framdrift i projekten.

• Relevant högskoleutbildning (SLU, biologi, juridik eller liknande)
• Erfarenhet av handläggning kopplad till miljöbalken från t ex Länsstyrelser eller liknande myndigheter.
• Erfarenhet av samrådsprocesser och tillståndsärenden är ett starkt önskemål
• Svenska, både i tal och skrift är ett krav
• Goda kunskaper i engelska, då vårt koncernspråk är engelska
• Körkort – B, då resor är en naturlig del av din roll

En förutsättning för att lyckas i rollen är att du har ett stort driv och känner ett engagemang för klimatfrågor. Precis som i alla andra jobbannonser du läser, förväntar vi oss att du är strukturerad, analytisk och utvecklingsorienterad. Du har ett kommersiellt tänk och motiveras av att bygga vidare på ett vinnande koncept.

Denna roll utgår från vårt kontor i Göteborg. Vi är ett glatt, härligt och växande gäng som även tycker om att ha kul på jobbet och värderar en social och trygg arbetskultur!

Ansökan

Om den här rollen och möjligheten låter intressant så ser vi fram emot din ansökan. Skicka CV och personligt brev till jobb@begreen.se

illustration-02