Vem sköter drift och underhåll av solparkerna?

Dela nyheten:
BeGreen sköter drift och underhåll av de solcellsparker som vi utvecklar. I den här artikeln får du möta Jorge Colaço från Portugal, en av våra O&M-ingenjörer. Han flyttade nyligen till Danmark, där han arbetar på vårt Köpenhamnskontor. Vårt Team inom Operations and Maintenance (O&M) säkerställer optimal prestanda och tillförlitlighet i solparkerna. Jorge och hans kollegor arbetar både på plats i parkerna och från kontoret.

O&M tillhör vår tekniska avdelning som är indelad i olika team med expertis inom konstruktion, teknik, nätanslutning, hälsa och säkerhet. Tech-teamet består av ett brett spektrum av experter från jordens alla hörn. Vi har idag mer än 20 olika nationaliteter representerade på BeGreen. Jorge är en av alla som sökt sig till Danmark för ett jobb inom förnybar energi:

– Jag letade efter jobb i Köpenhamn, eftersom jag och min flickvän ville flytta hit. Lyckligtvis fick jag efter en kort tid den spännande möjligheten att börja på BeGreen som O&M-ingenjör. Jag har en bakgrund inom energi- och elektroteknik med fokus på förnybar energi, men det här var min första erfarenhet som O&M-ingenjör, säger Jorge.

När Jorge började på BeGreen för ett par år sedan var O&M inne i en uppstartsfas:
– Att börja arbeta i O&M-teamet redan från början kändes väldigt lockande. Det är alltid en rolig utmaning att vara med och starta upp ett team från grunden, och ur mitt perspektiv är utmaningar väldigt utvecklande.

Omväxlande arbete

Ingen dag är den andra lik för gänget på O&M. Det finns ofta nya utmaningar som måste lösas. Jorge får felsöka tekniska problem, planera underhållsaktiviteter och skriva rapporter om solcellsparkernas prestanda. I takt med att hans ansvarsområden har vuxit har även teamet gjort det. BeGreen har nu en O&M Director, som faktiskt också heter Jorge. Jorge Luis Castano, O&M Director, är från Colombia och han har mer än 20 års erfarenhet från energibranschen. Idag består O&M-teamet av två ingenjörer, en Site Operations Manager och en mängd elektriker.

Från elithandboll till professionell problemlösare

Något Jorge uppskattar extra mycket med sitt jobb är känslan när teamet löser problem och övervinner hinder tillsammans.

– Jag spelade tidigare handboll på hög nivå för Benfica. Teamkänslan var då nyckeln till optimal prestation på planen. Det är samma sak här på BeGreen. Jag tror verkligen att för att bli bättre på det man gör så måste man lära sig av de allra bästa och utmana sig själv varje dag. Och den möjligheten finns här hos oss. Vi har mycket skickliga och kompetenta personer på O&M-avdelningen, och det ger en bra arbets- och utvecklingsmiljö för alla teammedlemmar.

BeGreen har två kontor i Danmark, ett i Sverige och ett i Polen. Jorge arbetar på vårt största kontor i Köpenhamn. Både Jorge och hans flickvän ville gärna flytta till just Köpenhamnsområdet när de letade efter nya karriärmöjligheter. De hade hört mycket gott om Danmark, men hade ännu inte besökt landet innan de flyttade.

– Danmark är ett vackert land som kan erbjuda en hög livskvalitet. Jag kan se mig själv bo här länge och känner mig redan välintegrerad. Jag har till och med börjat ta danskalektioner!

Mångfald av både kompetenser och människor

Jorge är en av många medarbetare på BeGreen som flyttat utomlands för en ny spännande jobbmöjlighet. BeGreen vill alltid anställa rätt person för rätt jobb och ofta kan man hitta den bästa kompetensen i länder där solenergi varit på agendan under längre tid än här i Skandinavien. Att ha människor från en mängd olika länder anställda gynnar företaget som helhet och håller kunskapsnivån på en hög nivå. Jorge lyfter fram en annan bra aspekt av att ha kollegor med olika bakgrunder:

– Man lär sig inte bara om solenergi här. Du kan också lära dig något nytt om olika kulturer nästan varje vecka. Mångfalden ger oss intressanta samtalsämnen på de raster vi har tillsammans. Det är mycket lättare att må bra och vara motiverad på jobbet när man är omgiven av bra och skickliga människor.

Du kanske också är intresserad av:

BeGreen sköter drift och underhåll av de solcellsparker som vi utvecklar. I den här artikeln får du möta Jorge Colaço från Portugal, en av våra O&M-ingenjörer. Han flyttade nyligen till Danmark, där han arbetar på vårt Köpenhamnskontor. Vårt Team inom Operations and Maintenance (O&M) säkerställer optimal prestanda och tillförlitlighet i...
BeGreen Sweden är nu tillbaka på kontoret efter två härliga (och varma) dagar på Borgeby Fältdagar 2024....
Rulla till toppen