Ny årsredovisning från BeGreen A/S

BeGreen presenterar starkt resultat i årsredovisningen för 2020/2021

6 september, 2021

BeGreen A/S har måndagen den 6 september 2021 offentliggjort årsredovisningen för 2020/2021 med ett överskott på 306 miljoner kronor före skatt. Det är en förbättring på 311 miljoner kronor jämfört med räkenskapsåret 2019/2020.

Managing partner hos BeGreen A/S, Anders Dolmer, gläder sig över resultatet:

– BeGreen är fortfarande en ung verksamhet, och vi är mycket stolta över att vi nu, efter flera års investeringar och anställningar av ytterst kompetenta personer, kan visa ett så gott resultat. Det beror bland annat på vårt hängivna team av medarbetare och samarbetspartners. Mot denna bakgrund kommer vi att investera ytterligare i vår stora pipeline under de kommande åren, så att vi kan leverera ännu mer grön, subventionsfri och hållbar ström till danskarna, säger Anders Dolmer.

BeGreen A/S driver, uppför eller utvecklar i nuläget solcellsparker på flera platser i Danmark, Sverige och Polen. Det är BeGreens ambition att bidra till att reducera CO2e-utsläppen med 3,4 miljoner ton per år från 2025. Förra året bidrog BeGreens solcellsparker till ett minskat CO2e-utsläpp på ca 240 000 ton.

– Vi brinner för den gröna omställningen och vill göra skillnad i samarbete med kommuner, jordbrukare, grannar och intresseorganisationer, så att vi gemensamt kan lösa klimatutmaningarna på ett hållbart och acceptabelt sätt, till glädje för kommande generationer, säger Anders Dolmer.

Läs mer i BeGreen A/S årsrapport här

Presskontakt

Kommunikationschef Line Leonhard, (+45) 2999 4069 eller e-post: lal@se.begreen.dk