NKT ska leverera historisk dansk solkabel

NKT är redan nu i full gång med att ansluta de rekordstora högspänningskablarna, så att vi senare i år kan börja få fart på vår nya danska solcellspark, Vandel III. Vi är glada över att NKT tagit hem den här ordern, och vi ser fram emot att snart kunna producera el motsvarande den samlade förbrukningen för ca 34 000 hushåll, och att reducera CO2-avtrycket med 190 000 ton CO2e om året.

N1 kommer att ta emot elektriciteten från solcellsparken, som producerar 155 MW när den är fullt operationell 2021.

Solcellsparken är ett led i en helt ny affärsmodell, och skiljer sig från andra solcellsparker, som ofta uppförs med subventioner eller med en stor elköpare bakom sig. Vandel III byggs på rena marknadsvillkor, och elen säljs fritt till konsumenter som vill ha hållbar elektricitet till låga priser.

Läs mer om Nordens största solskenshistoria här: Artikel hos Energiwatch.dk

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen