Klimatvänliga förfriskningar från Royal Unibrew på väg ut på hyllorna

Solcellspark på Royal Unibrew invigd

2 juni, 2023

default

Fredagen den 2 juni hade BeGreen nöjet att delta i invigningen av solcellsparken som vi har byggt åt bryggeriet Royal Unibrew i Faxe kommun.

Solcellsparken kommer att producera cirka 12 Gigawattimmar el per år. Det motsvarar upp till 40 procent av den totala energiförbrukningen för Royal Unibrews bryggeri i Faxe.

Borgmästaren i Faxe kommun, Ole Vive, deltog också i firandet och han kan se fram emot att BeGreens solparker kommer att tillföra mer grön energi till elnätet i Faxe när BeGreens nya parker i Freerslev, Bregentved och Turebylille är helt färdigbyggda.

”BeGreens huvudsyfte är att bidra väsentligt till den gröna omställningen. Samtidigt vill vi också göra en positiv skillnad i vårt närområde. Därför är samarbetet med Royal Unibrew ett självklart val. Tillsammans kan vi minska koldioxidavtrycket och göra produktionen av öl och läsk mycket grönare”, säger Anders Dolmer, VD för BeGreen.

Vi ser fram emot klimatvänliga förfriskningar från Royal Unibrew i det vackra sommarvädret!

DSC09494

Borgmästaren i Faxe kommun, Ole Vive, klippte bandet till den nya solcellsparken. (Fotokredit: Royal Unibrew)

DJI_0057 (1)

Royal Unibrew serverade klimatvänliga förfriskningar till de deltagande gästerna vid invigningen. (Fotokredit: Royal Unibrew)